Måltidsstøtte

Måltidstøtte handler om at få hjælp til at spise i trygge og sikre rammer og at arbejde med de ting, der er svære omkring måltidssituationen.

For nogle vil det være aktuelt at få måltidsstøtte til måltider grundet et behov for vægtøgning. Og for andre vil formålet med støtten være at træne færdigheder til at forberede, gennemføre og håndtere svære følelser før, under og efter et måltid.

Måltidsstøtte udføres af specialiseret personale, der har indgående viden om spiseforstyrrelser og erfaring med at sikre trygge rammer, faste rutiner og en tillidsfuld relation. Støtten kan ske både før, under og efter måltidet, og det er vigtigt at den både er konsistent og omsorgsfuld.

En vigtig del af måltidsstøtte er at skabe struktur og rutiner omkring måltiderne. Dette omfatter bl.a. faste måltidstider, hvor den enkelte støttes i en rolig og afslappet atmosfære. Struktur hjælper med at reducere de svære følelser og usikkerheder omkring måltidet, og det skaber tryghed.

Måltidsstøtte kan også omfatte involvering af pårørende og familie, hvor medarbejderne kan give vejledning og støtte til familiemedlemmer og hjælpe dem med at skabe et støttende miljø udenfor måltidsstøtteindsatsen.

Team24syvs personale har en pædagogisk eller sundhedsfaglig uddannelse. Personalet har viden og erfaring med måltidsstøtte som et ambulant tilbud i familien.

Team24syv 

Åstrupvej 53b, 9800 Hjørring

CVR: 39221756

Kontakt os

Hovednr.: 24 79 87 81

Telefon: 51 15 68 02

E-mail: info@team24syv.dk

Sikker E-mail: sikkerpost@team24syv.dk