Matrikelløs botilbud

Serviceloven § 85

Menu

Matrikelløs botilbud

Indsatsen dækker over en samlet individuelt udmålt støtte til borger, som består af flere forskellige indsatser som træder i stedet for et botilbud og som bedst beskrives som botilbudslignende støtte i egen bolig.

Målgruppen for den matrikelløse indsats omfatter følgende borgere:

  • Borgere med behov for særlig støtte, men som har vanskeligheder med at modtage den.
  • Borgere, der er visiteret til et botilbud, men som ikke er indstillet på at opgive deres nuværende bolig og flytte ind i et døgntilbud.
  • Borgere, der bor i et botilbud og ønsker at flytte til en selvstændig bolig.
  • Borgere, der er visiteret til et botilbud og i ventetiden har behov for intensiv støtte.

Disse borgere har et omfattende behov for støtte i daglige gøremål, herunder faste daglige samtaler samt ad hoc-samtaler. De har ofte behov for kontinuerlig personalekontakt, ofte døgnet rundt.

Den samlede indsats

Rehabilitering og tværfagligt samarbejde Team24syv’s medarbejdere arbejder med et rehabiliterende sigte og støtter borgeren i udviklingen af både nye og eksisterende færdigheder. Den socialpædagogiske indsats integreres med sundhedsindsatser og højt specialiserede tilgange, hvilket understøtter en helhedsorienteret og tværfaglig indsats.

En central del af den matrikelløse indsats er at kortlægge og koordinere både de specialiserede, højt specialiserede og almene indsatser, der leveres til borgeren. Den højt specialiserede indsats udgør kun en del af den samlede indsats og kan leveres af f.eks. psykiatrien via F-Act teamet, videnscentre som for eksempel et center for spiseforstyrrelser, eller funktionelle lidelser. Rådgivning kan også komme fra et VISO-forløb eller fra erfarne medarbejdere med specialiseret viden, der vejleder og oplærer kollegaer. Der tages desuden ofte kontakt til den regionale børne- og ungdomspsykiatri.

Koordination af indsatser Samarbejdet fokuserer på at sikre koordinering og effektivt samspil mellem de forskellige professionelle aktører i borgerens netværk. Dette er essentielt for at sikre den bedst mulige støtte til borgeren.

Scroll to Top